torsdag 18 oktober 2007

Backkris, as usual..

Inför säsongen tyckte jag det såg ovanligt starkt ut på backsidan, vi hade då åtta backar i truppen och en sån bredd är det ovanligt att se i vårt blåvita karlskoga-gäng. Sedan trillade dock vår förste back bort när Mattias Karlsson valde att pröva lyckan i Ottawa. Men Bik-ledningen lovade, som vanligt, att han skulle ersättas. Men efter ungefär 15 år av ivrigt följande av Bofors IK borde man vetat att Bik's styrelse talar ungefär lika mycket sanning som en gammal officer i KGB, när de gäller värvningsfronten..

När sedan seriespelet väl dragit igång stod vi där med endast sex backar eftersom Niklas kommit fram till att unge Emil Johansson inte håller måttet och lånat ut honom till Örebros J20. Efter fåtalet omgångar så kommer även Niklas fram till att Johan Magnusson inte håller måttet för spel i allsvenskan än, vilket gör att man plockar in kanadensaren Kurtis Dulle på ett try-out kontrakt för att förstärka upp i de bakre leden.
Kurtis visar sig hålla bra allsvensk klass och äntligen börjar Bofors backspel se bra ut, vilket syns tydligt i vinst matchen mot dittills obesegrade Malmö. Den matchen spelas i omgång åtta och Bofors vinner hemma mot seriefavoriten Malmö med 5-4 efter att ha presterat en mycket bra ishockey i 50 minuter.

Men nu, efter tio omgångar, ser det riktigt mörkt ut på vår backsida inför ett tufft möte borta mot Västerås i nästa omgång.
Då Kurtis Dulle nobbat Bofors kontraktförslag officiellt pga. hemlängtan och åkt tillbaka till nordamerika, när samtidigt David Bräck ligger på sjukhus för ett infekterat finger, skadebenägna Peter Messa fick senast kliva av efter en sträckt ljumske och Emil Johansson numera lånas ut till Malmös J20-lag. Detta leder till att Bik har fyra(!) backar tillgängliga inför en av seriens svåraste bortamatcher mot en av våra största rivaler. Med största sannolikhet kommer kapten Björn Östlund därför få kliva ner och spela back, vilket gör att vi i alla fall får ihop fem backar. Dock leder det till att vi förmodligen kommer få gå runt på endast tio forwards och i ett "halv-derby" mot Västerås behövs fyra kedjor och tre backpar, så är de bara! Det är alltid tuffa matcher och för att orka hålla en tight hög press i 60 minuter krävs minst 18 tillgängliga spelare, så är de bara!

Personligen kan jag inte förstå Bik's agerande i dehär skedet. Johan Magnusson har under början ansetts vara för dålig för allsvenskan, nu blir han helt plötsligt en av fyra backar? Emil Johansson, som egentligen aldrig fått nån ärlig chans, kallas inte ens hem trots en backkris utan dess like..?
Och våran sportchef går ut i media och säger att de är lugnt, vi känner ingen stress över att behöva förstärka på backsidan..
Hur får någon detta att gå ihop ?!

Inga kommentarer: