tisdag 20 november 2007

Ny sexpoängsmatch!

Det är en mycket viktigt vecka som Bofors nu står inför. Två hemmamatcher på onsdags- och fredagskvällen och för motståndet står Oskarshamn och Almtuna. Det känns nästan som om man måste ta sex poäng en sånhär vecka för att på allvar vara med och slåss om den sista play-off platsen. Getingboet kring dendär sjundeplatsen blir bara värre och värre för varje omgång känns det som och just nu är de fyra lag på samma poäng varav ett som innehar platsen de alla slåss om. Så att kamma hem noll eller en enstaka poäng en sånhär vecka med två hemmamatcher mot lag på den nedre halvan kan vara detsamma som att missa play-off spelet i vår..

Bofors och Oskarshamn är två utav dedär fyra lagen, därav är det en riktigt sexpoängs match vi kommer att få se i Nobelhallen imorgon. En match mot ett Oskarshamn som i förra omgången ledde med 3-0 hemma mot Västerås inför sista perioden, men på fyra minuter rasade ihop och tappade till 3-3. Därav fick smålänningarna bara med sig en poäng och ligger nu på samma poängantal som Bofors, Aik och Borås, dvs 24.

Bofors mot Oskarshamn brukar bli tuffa och jämna matcher där det inte bjuds på särskillt mycket från nått av hållen och iår har man tidigare stött på varandra en gång. Det var i den fjärde omgången och Bofors kunde då vinna med 3-2 nere i Oskarshamn efter att man hade gått ifrån till 2-0 i mitten av den andra perioden. Då, liksom ofta mot Oskarshamn, gjorde Micke Andersson i målet en riktigt bra match och i stort sett allt talar väll för att han kommer få vakta Bofors mål på onsdag, även om han släppte in sju puckar uppe i dalarna i den senaste omgången.

För övrigt kan man notera att Byscha gjorde poäng i sjunde raka matchen mot Leksand senast och att vår andrakedja med Östlund, Bulow och Andre Hult låg bakom två av tre mål borta mot Leksand. Att den femman fortsätter leverera kommer bli väldigt viktigt framöver.
Noterbart är även att man i Oskarshamn återfinner unge och skicklige Niklas Jadeland som gästspelade i Bofors några omgångar under förra säsongen..

Inga kommentarer: