torsdag 22 november 2007

Suck..

...efter en sånhär match borde man inte skriva någonting alls och låta tystnaden tala för sig själv. Det är egentligen alldeles för lätt att skriva något negativt att gräva ner sig i. Men ska man försöka bortsett från sin bitterhet ett tag så kan de ju konstateras att Bik ännu en gång kammat noll på hemmaplan i en av "måstematcherna" denna säsong.
Oskarshamn får under de två första perioderna två mycket enkla mål och kan lägga all energi i försvarsspelet istället. 1-0 får gästerna på en puck som Grizzly nog kanske borde ha tagit och 2-1 till gästerna kommer efter en grov försvarstabbe i Bik.
När sedan Bofors lyckas göra 2-2, på ett av de märkligaste målen man sett i Nobelhallen, så blir det helt plötsligt en ruggig fart på Oskarshamn som sätter en ordentlig press på Bofors för att jaga ett nytt ledningsmål.
Och när Cribbe lyckas lägga en puck-out, nästan helt utan att vara satt under press, med endast tre minuter kvar så får gästerna det överläge man behöver för att slå in 3-2 pucken. Ett mål som för övrigt är ett av de snyggare man sett i Nobel iår.
De stora funderingarna från läktarplats under matchens gång var dock hur Jonas Kapla, som nog borde träna lite extra på att ta emot pucken, kan peta Alexander Hult och Jocke Eriksson? Och varför Niklas envisades matchen igenom med att spela Näsa-Thermell-Johansson som första kedja. De syndes väll redan under första att de inte funka? Näsa-Thermell-Sundin va lagets bästa femma under starten av säsongen, varför inte spela den formationen?
Johan Motin är värd att risas lite han med. De kändes som han slog bort puken ungefär varenda gång han fick den. Nu har han visserligen inte spelat på bra nivå på ett tag, men de måste bli bättre än sådär..

Det var rent ut sagt skamligt att se Bofors underprestera på de viset man gjorde igår. Speciellt med tanke på hur pass viktig matchen var. Faktum är även att de nu var en och en halv månad sedan man tog tre poäng hemma i Nobelhallen och på fredag lär de bli ett måste att göra de om man ska in i play-off kriget igen!

Inga kommentarer: