tisdag 13 november 2007

Viktig streckfight!

På onsdagskvällen kommer det att spelas en riktigt sexpoängs-match i Nobelhallen. Stockholmslaget AIK kommer på besök och det kommer bli en oerhört viktig match mot de svartgula som just nu ligger en poäng före Bik och innehar den sista play-off platsen.
Det faktum att nästan samtliga konkurrenter om denna sjunde plats har riktigt tuffa matcher mot topplag i denna omgång gör hela matchen ännu viktigare.
Men om Bik ska lyckas att ta tre poäng på hemmaplan så krävs de att man plockar med sig bortaspelet in på Nobelhallens is. Hockey ska inte alltid vara så snyggt, det är segrarna som räknas! Bara för att man har hemmaplan behöver man inte alltid bjuda på en konstruktiv publikfest-hockey, faktum är att den största dragningskraften trots allt ligger i att få se sitt lag vinna matcher och klättra i tabellen.
Och det ska väll i ärlighetens namn erkännas att Bofors inte riktigt har dedär laget iår som kan spela en konstruktiv hockey i 22 hemmamatcher, man har istället en större chans att vinna hemmamatcherna om man spelar lite mer "gris" och bygger upp matcherna från grunden med ett säkert försvarsspel. Som man allt som oftast gör på bortais, och det faktum att man har tre raka segrar på bortaplan men endast en poäng under de tre senaste hemma matcherna talar väll sitt tydliga språk om vilket sätt som är de mest effektiva..?

Inga kommentarer: