lördag 24 november 2007

Underbart, Bik!

Under långa stunder såg det ut som om gamla härliga Bik hade hittat tillbaka till Nobelhallen igår.
Första perioden var förvisso inte så bra och när de blåvita klev in på isen inför den andra så stod det 1-1 på tavlan i Nobel, men det skulle de komma att ändras på. Bik lyckades nämligen vinna den andra perioden med hela 4-0 och Martin Johanssons 3-1 på en brutal bjudning utav Almtunas målvakt kom att bli mycket avgörande för matchen.
Efter det målet såg unge Anders Lindbäck mycket osäker ut i Almtunakassen och både Andreas Sundin och Björn Östlund hann med att peta in en varsin puck bakom Almtuna målvakten innan den andra perioden var slut.

Halvvägs in i den tredje perioden kommer dock matchens läckraste mål. Martin Johansson vinner på ett strålande sätt pucken vid den offensiva blålinjen stoppfintar bort en Almtuna back och slår sedan en lysande passning som friställer Thermell, och denne gör inga misstag utan sätter pucken med ett lågt skott vid målvaktens högra stolpe.

Även om det stundtals såg riktigt bra ut igår och även fast man vinner en mycket viktig match med 6-2 så känner jag mig tvungen att ta fram sågen även denna dag. Och då är det Jonas Kapla och Johan Motin saken gäller, jag undrar fortfarande vad Niklas ser i dessa spelare. Motin lyckas på ett eller annat sätt nästan slå bort varenda puck han får. Och Jonas Kapla är nog 20 kilo för lätt för allsvensk hockey. Dessutom har han allvarliga problem att få kontroll på pucken när någon passar honom..
En annan fundering är varför Högga inte spelade något igår?
Men ska de hyllas lite så blir de Bulow, som nu gjort poäng i åtta av de senaste nio matcherna, Martin Johansson som gjort mål i fem raka matcher, Alexander Hult som kommer in från bänken och gör en riktigt bra insats, samt Magnusson som går från klarhet till klarhet på sin backplats..